Az Open-Civil Színpad szinte összes programját közvetítjük augusztus 10-től 14-ig, szerdától vasárnapig a Sziget Fesztiválról. Jeles hazai fesztizenekarok vonulnak föl a helyszínen az öt nap alatt, köztük a Supernem, a Szűcs Krisztián-féle The Twist, az Anima Sound System, Copy Con brigádja, a Bin-Jip, a Punnany Massif, a Kispál-féle Velőrózsák, a Varga Livius-féle A Kutya Vacsorája, a Nemjuci, vagy a sátor programját szerdán nyitó Meztelen Diplomaták és a Szigetet vasárnap lezáró Müller Péter Sziámi baráti társasága.

Szerdára Supernem

A Supernemet akár igennek is vehetjük, mindenesetre a szalonpunkbrigád szerdán este tizenegykor zúz a szigeti Open-Civil Színpadon és így a Koncertblog élő-streamjén is. Az energikus frontember Papp Szabi, a dobos Mózsik Imre és a gitáros Pullius Tibor még a kilencvenesek végén az Up! nevű funkycsapatban zenéltek vidáman, majd a 2000-es évek elején éles kanyart vettek zeneileg, és 2001-ben megalapították punktriójukat.

A műfajban szokatlanul előbb játszották számaikat a slágereket okádó zenei tévék és rádiók, mint hogy állandó vendégek lettek volna underground-szórakozóhelyeken vagy a fesztiválok színpadain. A banda pörgős ütemei között mindig fölfedezhetőek voltak popos elemek, melyek az idén tovább szaporotak Kubányi Bálint billentyűs beszállásával. Nem véletlenül adták idei - immár negyedik - stúdióalbumuknak a Tudományos Fantasztikus Pop címet.

A szerdai közvetítéssorozatunk délután fél 4-től indul a Meztelen Diplomaták koncertjével, majd hosszabb szünet után 8-tól a The Hated Tomorrow, fél 10-től a Jurij, 11-től pedig a Supernem és a csütörtökbe nyúlva éjjel háromnegyed 1-től a múlt héten a Zöld Pardonban koncertező Grand Mexican Warlock bulját nézhetitek livestremünkön.

Csütörtökre a Frenk szupergroupja

Csütörtökön, illetve már pénteken éjfél után háromnegyed 1-kor Frenk játszik egy underground-szupergrouppal az Open-Civil Színpadon és a Koncertblogon is. A Hiperkarmából és a Budapest Bárból jól ismert dobos-énekessel Varga Lacával, a bikinis Mihalik Viktorral és a Jazz+Azban, illetve a Szörpben hallott énekesnővel, Váczi Eszterrel.

A csütörtöki élőadás egy vidám áhítattal, a Hetednapi Adventista Egyház Éjféli Kiáltás Gospelkórusával kezdődik délután fél 4-től. Utánuk egy világzenei produkció, a Sheket következik 5-től, majd hosszabb szünet után a Heven Street Seven frontemberének, Szűcs Krisztiánnak másik projektje a The Twist néz a kameránkba fél 10-től, majd 11-től a jónevű Malacka és a Tahó csap a húrok közé, és végül az imént beharangozott Frenkék kezdenek rá háromnegyed 1-től.

Péntekre Bin-Jip

Persze a pénteki programunkból ajánlhatnánk kiemelten akár az este 8-as Anima Sound System-, a fél 10-es Copy Con- vagy épp a háromnegyed 1-es Punnany Massif-közvetítésünket. Sőt, a rockerek kedvéért az 5 órási Szubjektív Panasz-koncertet is.

Mégis a majd egyéves előkészület után színre lépő Bin-Jipről szólunk bővebben. A zenekarban a varázslatos hangú énekesnő Harcsa Veronika, a basszer Kaltenecker Zsolt, a gitáros Gyémánt Bálint és a szkreccser-dj Andrew J egyenrangú zeneszerzők. A közösen alkotott izgalmas zenéiket pedig péntek este 11-kor viszik az Open-Civil Színpadra és a Koncertblog monitor előtt várakozó közönsége elé.

Szombatra Kispál velőrózsái

Nemcsak Lovasi András, de a cigizve gitározó Kispál András is bizonyítja, hogy van élet a Kispál és a Borzon túl. A Velőrózsák zenekar éppen a legendás underground-zenekar egyik albumcímét választotta nevéül. Kispál szerint a zenekar az ami_eszünkbe_jut elv alapján működik: „Nem gyűjtünk fogyókúrás recepteket, szeretjük a sört, Pzoli basszusgitárra gyűjt, Csüli szerelmes a dobjába, Laci bácsi a stúdiójában molyol, én meg szeretek vacakolni a műhelyben."

Élő-streamünk délután 5-től indul szombaton a Marge koncertjével, majd hosszabb szünet után, 8-tól a Velőrózsákkal folytatjuk, fél 10-től jön az Óriás, 11-től A Kutya Vacsorája, végül a háromnegyed 1-től kezdődő Nemjucival zárunk az Open-Civil Színpaddal együtt.

Vasárnapi zárás Sziámival és barátaival

Hétfőre virradóra bezár a Sziget, az Open-Civil Színpad záróprogramjaként az alapítóatya Müller Péter Sziámi és barátai koncertjével. További szószaporítás helyett a Müller cimboráinak illusztris névsora: Bárdos Deák Ágnes, Bródy János, Horváth Bálint, Szakcsi Lakatos Béla, Bérczesi Robi, Kirschner Péter, Markó Tamás, Menyhárt Jenő, Takács Eszter, Odett.

A könnyes búcsú előtt azonban vasárnapra is akad még néhány bátran ajánlható közvetítésünk, így 5-től a Rakéta, 8-tól a Bohamian Betyars, fél 10-től a Sadant, 11-től pedig a Tudósok buliját látjátok a Koncertblogon.

 


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!
 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)