A Signal és a Ninjabreakz közös szervezésében április 12-én, szombaton az A38 fennállása alatt először Adam Freeland fogja pörgetni kedvenc lemezeit, megtámogatva a magyar törtszcéna legjavával. Nyertesek az ajánló végén.

Ha valaki azt mondta a kilencvenes évek végén, hogy breakbeat, legtöbbünknek Adam Freeland neve ugrott be először. A 1996-os Coastal Breaks mixlemeze a nuskool egyik alaplemezévé vált, őt pedig szupersztár-dj státuszába emelte. Két évre rá kiadta a Coastal Breaks második verzióját, ám ezután egyre inkább eltávolodott a breakbeatttől, mert ahogy egy interjúban mondta:

"Azért voltam annyira rázizzenve a breakre, mert változatosságot sikerült vele a tánctérre vinni, de miután kialakul stílussá vált, és ugyanazok a klisék kezdtek ismétlődni, tovább kellett lépnem."

A kétezres évek elején két mixlemezzel jelentkezett Tectonics és On Tour címmel, és 2003-ban kiadta a Now and Them lemezét, ami frenetikus siker lett, rajta a We Want Your Soul slágerrel, ami a brit lista harmincötödik helyéig kúszott, és lett az év egyik legnagyobb slágere a tánctereken Ibizától Timbuktuig.

Egy évre rá felkérték a soron következő Fabriclive mixlemez elkészítésére, majd a Back to Mine válogatássorozat számára is készített egy lebilincselő lemezt, melyen bepillanthattunk, milyen zenék motiválták. Ezen motivációkat később felhasználta a 2009-es Cope albumán, ahol többek közt Tommy Lee a Mötley Crüe-ból, Twiggy Ramirez és Joey Santiago a The Pixies-ből dolgozzott együtt vele, hogy megalkossanak egy stílusokon átívelő, eklektikus zenei utazást a rock és az elektronika között lavírozva.


Az 1998-ban megalapított Marine Parade kiadó gondozásában jelentette meg a Cope remixalbumát is egy évvel később, ahol - immár visszaköltözve Los Angelesből szülővárosába, Brightonba - ismét az elektronika felé fordult. Olyan producereket kért föl a remixekre, mint Emalkay, Joker, Grum, Prins Thomas, Siriusmo, illetve a saját kiadójánál jeleskedő Evil Nine és Alex Metric.

Remixmunkássága is jelentős, 2007-ben Grammyre is jelölték a Sarah Vaugh Fever-én elkövetett partizánkodásáért, de remixelt az Orbnak, a Nirvanának, Kelisnek, Pinknek, a White Sripes-nak, sőt a Doors Hello, I Love You mixe is nagy sláger lett 2007-ben.

Egy hét múlva jelenik meg a legújabb (igen, ismét hangszeres, élőzenés) bandájának a The Acidnek a bemutatkozó ep-je, amiről a Basic Instinct-nek már videoklipje is van, és aki kíváncsi, belehallgathat az ep-be is.

Adam Freeland, miután sikert sikerre halmozott a brakkel, belekóstolt az electrohouse-ba és a newdiscóba, elment az indierock felé, visszatért az elektronikához, hisz ahogy ő mondja:

"Annyiféle zenét hallgatok, a legcsupaszabb minimaltechnótól a legzajosabb dronerockig; azt szeretném, hogy aki engem hallgat, ugyanazt az utazást tegye meg velem, amit én is átélek." Nos, új bandájának neve (The Acid, ugye) is ezt sugallja...

Nem kicsit meglepő módon első A38-as buliján a szervezők felvonultatják a magyar törtszcéna legjelesebb képviselőit is, mint például a március végén b2b-szettet levezénylő, mindig kurrens dj Palotait, az Ayra Recordingsszal nagyon sikeres Ludmillát, a Dublic ikreket és a Ninjabreakz rezidenseit, Kruegert, Rezát, Pryust és Adam Dolph-ot is. A vizuálért a Keep Watching felel, jegy már csak háromezer forintos van, illetve nálunk kettő ingyenes:

Nyertek

Milyen weboldal közreműködésével közvetítettük a 2010-es Fridge Fesztivált, melyen Adam Freeland is fellépett? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Moha-online.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Freeland tárggyal szombat délig. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Signal & Ninjabreakz: Adam Freeland partyra, az A38-ra: Balogh Pétert és Krisztik Gábort. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!