Először látható Magyarországon az olasz Circo Acquatico Bellucci nagyszabású vízicirkusza - a sokszoros díjnyertes társulat kedd óta Egerben adja elő a Kalózok kalandos útja a Boldogság Szigetére című műsorát. A hevesi megyeszékhelyen vasárnapig maradnak, majd igazi vándorcirkusz módjára haladnak tovább.

A kalózos program és az egész Circo Acquatico Belucci cirkuszművészete a cirkusz és a színház sajátosságait ötvözi. Cirkuszi elemekkel és eszközökkel adnak elő egy történetet, rengeteg show-elemmel, különleges állattal, korabeli ruhákban.

A produkcióban föltűnnek hatalmas cápák, piranhák, fókák, pingvinek, pelikánok, víziló, krokodilok, aligátorok, kígyók, óriásteknősök - mind-mind teljes testi valójában.

Maga a sztori egy tizennyolcadik századi legenda alapján, a kalózok és egy hajóskapitány, Emertuk történetét meséli el két órán át. A Karib-szigetvilágban tengertől tengerig, szigetről szigetre hajózva bolyong egy hajó. Egy nap érkezik a rossz hír a kapitány szeretett felesége, Talitha hirtelen eltűnéséről.

A kapitány fájdalmában rosszkedvű és bezárkózott lesz. Semmivel sem foglalkozott, nem irányította a hajót és a legénységét. A kalózok kezdték azt hinni, hogy a gyönyörű Talitha lelke vándorol nyugtalanul a hajó fedélzetén, a kabinokban, és tartja őket rettegésben. A kapitány hamarosan egyedül találta magát, a legénység elhagyta őt.

Így kezdődik a show - egy nagy vitorla, a tornyok, meleg színek, gyertyák, gyertyatartók, bőrönd, láda, hordó, ami körülveszi az érkezőt, az óriás hajót, és háttérben az óceán. Emertuk ösztönzi a legénységet a hajó újraindulására, a kaland folytatódik. A hajó mozog, táncoló szökőkutak, légibemutató a trapézon. Egy sellő egy óriási pohár víz belsejében.

És végül a szerelmi történet a szép Talitha szelleme és Emertuk kapitány között. A második részben a ritka állatok keresése az utazás keretében. Az olasz cirkuszművészek számos nagy fesztiválon nyertek díjat, Latin-Amerikától Monte-Carlón és Párizson át Mediniig.

Keddtől vasárnapig tehát Egerben (a népkerti salakos focipálya területén) látható mindez, majd jövő keddtől, tehát huszonnegyedikétől egészen június ötödikéig Debrecenben lesznek (a Tescóval szemben), aztán Nyíregyháza következik, hetedikétől tizenharmadikáig (Bujtosi Városliget).

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)