Itt van végre, amire annyira vágyunk medvetoszó téli napokon, deres szemöldökkel. Csütörtökön (július 7.) elkezdődik a Balaton Sound a zamárdi strandon. Ha valaki mégis kénytelen kihagyni a helyszíni élményt, annak a Koncertblog élő közvetítései adnak némi kárpótlást július 7-től 11-ig. Az, hogy mi kerül a Koncertblog kamerái elé a Balaton Soundról, a Koncertblogot vagy a Facebook-oldalunkat gyakran csekkolva mindig időben kiderül.

Talán senkinek nem mondunk újat azzal, hogy olyan sztárok viszik a Balaton Sound Heineken Nagyszínpad főműsoridejét július 7-től 10-ig, csütörtöktől vasárnapig, mint a kutyafejű amerikai rapper, Snoop Dogg, a magyar Kész Átverés korábbi holland sztárja, dj Tiësto, a túl sokat tudó angol fiú, Mika, a kilencvenes évek bristoli triphop-robbanásának élbandája, a Portishead, az ugyancsak brit Stereo MC’s és Underworld, az amerikai Thievery Corporation és végül a francia David Guetta. Az említettekről bőven olvashatunk az internet szerén-tova, ezért a Koncertblog ezúttal a BSound hazai fellépői közül ajánl minden napra egyet-egyet.

 

Csütörtökre: hiphop magyarul

Miután lecuccoltunk a bérelt pecóban vagy fölvertük a sátrat, leáztattuk magunkról a verítéket a Balatonban, levertük az első sört-bort-pálinkát, rágyújtottunk az első cigarettára és szeretjük a csűrést-csavarást magyar nyelven, máris húzhatunk a nagyszínpadhoz délután 5-re.

A Hungarian Hiphop Allstars, azaz a pécsi Punnany Massif, a pesti Akkezdetphiai és a veszprémi Hősök szövegelnek a hétvége két végéről, a zenebuddhizmusról vagy egy Ikonról. Tudtátok-e amúgy, hogy Akkezdet egyik Phia, Újonc Peti, Závada Pál író fia?

Pénekre: pehelysúlyú Sumo

Az Erik Sumo Band Harcsa Veronika tavaly novemberi kiválása után megrázta magát, és folytatja. Sőt, április végén állandó közreműködőjével, Kiss Erzsivel már vadi új, héttrackes lemezt tolt ki a közönség elé, melyen továbbra is hangszerekkel és elektronikávál dúsított, imitt-amott jól megkutyult igényes popzene hallható.

Feltehetőleg ez a cucc adja a pénteki koncert gerincét a Balaton Soundon. A jelenleg hattagú brigád előadása este fél 8-kor kezdődik az OTP Bank Színpadon.


Szombatra: egy szelet Bonanza

Nem kell megijedni, nem Ákos kísért a Balaton Soundon, hanem egykori Bonanza Banzai-os kollégája, Hauber Zsolt. A Bonanza 1994-es föloszlása óta Hauber kevésbé volt szem előtt, mint a frontember, de azóta is zenével foglalkozik.

Tévéműsorok főcím- és háttérmuzsikái, valamint produceri munkák fűződtek a nevéhez, mígnem tavaly év végén megjelent minimál-elektronikával játszó albuma, The Elements címmel. Ezt az anyagot teszi az OTP Bank színpadára live act képében, szombaton délután fél négytől.

Vasárnapra: erdélyi népzene hiphoppal és elektronikával 

Vasárnap délután 3-kor Pozsi és Basic produkciója, az Analog Cuvee következik az OTP Bank Színpadon. A névből már sejthető, hogy eltérő műfajok vegyítéséről lesz itt szó.

A páros nemrég megjelent 10 számos albumán erdélyi, székely és moldvai modorú népzenei alapokat csomagolt elektronikus és hiphop-hangzások közé. A lemezen közreműködött Balogh Kálmán cimbalomművész, Bonkáló Éva népdalénekes, Krsa a PASO-ból, az Animal Cannibals, Sub Bass Master, BeatBox Döme, Salamon Beáta és a Balkan Fanatik is.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)