Két év végi sportcsarnokkoncertet ad Demjén Ferenc: december 27-én a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban, 30-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában énekel. Talán föl is olvad!

Két évvégi sportcsarnok koncertet ad Demjén Ferenc: december 27-én a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban 30-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában énekel. A két ünnep között teljes kapacitással működő Aréna utolsó idei bulija a sokat tapasztalt énekesé. Talán föl is olvad!
Aki egy év végi slágerparádéra vágyik, az bízvást választhatja a Demjén Rózsi koncertjét, aki a hetvenes évek elején a Bergendy énekes-szövegírójaként nyitotta slágergyárát. Ebből már az is sejlik, hogy elég nehéz dolga van Demjén csapatának, ha egy bármily nagykoncert számait össze kell válogatniuk, főleg úgy, hogy az idei Így fogadj el igazán album dalait is be kell suszterolni a show-ba.
Meg sem kísérelnénk fölsorolni Demjén és Latzin Norbert zeneszerző összes Bergendys slágerét, de ha pár tucat ma is ismert dalt nem írtak, akkor egyet sem. Csak néhány ezek közül: Szabadság vándorai, Te is jársz néha tilosban, Jelszó: Love, szeretet, Iskolatáska, Ötödik sebesség, Szellemvasút, Léggömb.
Aztán lassanként a hetvenes évek első felében legnépszerűbb hazai rock brigád két motorja, először Latzin, majd Demjén is otthagyja a Bergendyt. Rózsi a Filmmúzeum Privát Rocktörténet című műsorában azt mondja erről, hogy Bergendy Istvánék igazából nem tudták eldönteni, hogy mit akarnak játszani igazából, dzsesszeset, rockosat vagy slágereset, ráadásul elege lett a zenekart jellemző hangszer kavalkádból, letisztultabb zenére váltott. Így találta meg a szövegíró új zeneszerzőjét Lerch Istvánt és a vele együtt négytagú V-Motorock együttest.
Ebből az együttműködésből is született néhány a 30-adikai koncerten bízvást eljátszható sláger, így az El kell, hogy engedj, a Te csak várj, míg felkel majd a nap, a Jégszív, az Angyallány, vagy a Moziclip.
Aztán a nyolcvanas évek végétől már egyéniben próbálkozik Demjén - egy 1977-es szólólemez után újra – és ha elfelejtjük a Bergendyt meg a V’Motorock-ot, akkor a szóló karrier songjaiból is jó erős műsort lehetne összeállítani.
Már a 1977-es szólólemezen is akad néhány sláger, mondjuk a címadó Fújom a dalt vagy a Ha elindul a vonat, aztán a 1989-től többé-kevésbé máig tartó korszak gyümölcsei többek között a Szerelemvonat, a Szállj el szabadon, a Hogyan tudnék élni nélküled.
A Demjén rajongók most biztos, köpik azokat a húzódalokat, amiket posztunkban nem soroltuk föl, de biztos, hogy az ő fejükben is izgalmas kérdést vett föl, hogy melyik nagyszám kerül be, vagy marad ki a 27-ei és 30-ai műsorból.
Ahogy az idei Így fogadj el igazán albumról is nyilván hall számokat a két koncert közönsége. A legújabb anyag zenéit a Demjénhez képest hátulgombolós Závody Gábor és a régi V’Motorock-os barát, Menyhárt János szerezték, ők mind a ketten ott lesznek az évvégi  koncerteken Rózsit kísérő zenekarban más kiváló session-zenészek és vokalisták társaságában.Két év végi sportcsarnok koncertet ad Demjén Ferenc: december 27-én a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban, 30-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában énekel. Talán föl is olvad!

Demjén Ferenc: Elfogadod igazán?

Aki egy év végi slágerparádéra vágyik, az bízvást választhatja Demjén Rózsi valamelyik koncertjét, a december 27-ei pécsit vagy a 30-ai budapestit. Demjén a hetvenes évek elején, a Bergendy énekes-szövegírójaként nyitotta slágergyárát - már ebből is sejlik, hogy elég nehéz dolga van csapatának, ha koncerthez kell számokat válogatni, főleg úgy, hogy az idei Így fogadj el igazán album dalait is be kell suszterolni a show-ba.

Meg sem kísérelnénk fölsorolni Rózsi és Latzin Norbert zeneszerző összes bergendys slágerét, de ha pár tucat ma is ismert dalt nem írtak, akkor egyet sem. Csak néhány ezek közül: Szabadság vándorai, Te is jársz néha tilosban, Mindig ugyanúgyJelszó: Love, szeretet, Iskolatáska, Ötödik sebesség, Szellemvasút, Léggömb.

A hetvenes évek közepén a legnépszerűbb hazai rockbrigádok közé tartozó együttes két motorja, először Latzin, majd Demjén is otthagyja a Bergendyt. Rózsi a Filmmúzeum Privát Rocktörténet című műsorában azt mondta erről, hogy Bergendy Istvánék igazából nem tudták eldönteni, hogy mit akarnak játszani, dzsesszeset, rockosat vagy slágereset, ráadásul elege lett a zenekart jellemző hangszerkavalkádból, letisztultabb zenére vágyott. Így találta meg a szövegíró új zeneszerzőit, Lerch Istvánt és Menyhárt Jánost és velük együtt négytagú V'Moto-Rock együttest. Ebből az együttműködésből is született néhány, a két esten simán eljátszható sláger, így az El kell, hogy engedj, a Te csak várj, míg felkel majd a nap, a Jégszív, az Angyallány, a Fekszem az ágyon vagy a Moziclip.

Aztán a nyolcvanas évek végétől már egyéniben próbálkozott Demjén - egy 1977-es szólólemez után újra –, és ha elfelejtjük a Bergendyt meg a V’Moto-Rock-ot, akkor a szólókarrier songjaiból is jó erős műsort lehetne összeállítani.

Már az 1977-es szólólemezen is akad néhány sláger, mondjuk a címadó Fújom a dalt vagy a Ha elindul a vonat, aztán a 1989-től többé-kevésbé máig tartó korszak gyümölcse többek között a Szerelemvonat, a Szállj el szabadon, a Hogyan tudnék élni nélküled.

A fent már említett új, Így fogadj el igazán című album számait a Demjénhez képest hátulgombolós Závody Gábor és a régi V’Moto-Rock-társ, Menyhárt János szerezte. Ők mind ketten ott lesznek az év végi koncerteken a Rózsit kísérő zenekarban, más kiváló session-zenészek és vokalisták társaságában. A két koncertre jegyek még kaphatók.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)