Erre a hétre is ajánlunk koncerteket szép számmal, de nem kerülhetjük meg a múlt szombati tragédiát sem, hiszen annak következményei kihatnak az egész budapesti éjszakai életre.

Sajnos heti koncertajánlónkban is muszáj foglalkoznunk a múlt heti, West-Balkánban történt tragédiával. A Noise Life Night nem kifejezetten blogunk profiljába illő rendezvényén három kiskorú lány halt meg. Minden részvétünk mellett azonban föl kell hívnunk az eset távolabbi következményeire is a figyelmet. Részint arra, hogy a közeljövőben alighanem gyakori razziákra számíthat, aki a budapesti szórakozóhelyeket látogatja, részint pedig arra, hogy a belengetett szigorú biztonsági előírásoknak feltehetően jó pár budapesti hely nem fog megfelelni.

Erre a hétre is ajánlunk koncerteket szép számmal, de nem kerülhetjük meg a múlt szombati tragédiát sem, hiszen annak következményei kihatnak az egész budapesti éjszakai életre.
Sajnos heti koncertajánlókban is muszáj foglalkoznunk a múltheti tragédiával. A Noiselife nem kifejezetten blogunk profiljába illő rendezvényén három kiskorú lány halt meg. Minden részvétünk mellett azonban föl kell hívnunk a west balkáni tragédia távolabbi következményeire is a figyelmet. Részint arra, hogy a közeljövőben mindenképpen számíthat razziákra, aki a budapesti szórakozóhelyeket látogat, részint pedig arra, hogy a tragédia kapcsán foganatosítani tervezett roppant szigorúnak ígért biztonsági előírásoknak feltételezhetően jó pár budapesti hely nem fog megfelelni.
A Corvintető például ezen a héten ki sem nyit, honlapjuk szerint jövő keddi a legközelebbi program, sőt olyan buliról is hallottunk, amelyik kegyeleti okokból marad el. Persze így is marad jó néhány koncert a jövő héten melyeket bízvást ajánlhatunk.
Gyakorlatilag kedd óta pörög a Világveleje Fesztivál a Gödörben. Ma este például újra földereng egy fénysugár szűk harminc év távolából. A nyolcvanas évek kultzenekarának huszonöt éve emigrált énekesnője, Méhes Marietta már a keddi főpróbán bizonyította, hogy a Trabant melankolikus zenéjébe patentül illeszkedő flegma énekmodorát még mindig képes hozni.
A mai este eleve a rendszerváltó undergroundé (csütörtök van), hiszen a Trabant mellett Bárdos Deák Ági is a nyolcvanasokban tűnt föl a Kontroll Csoportban, ő a Bardoval lép föl. Ott lesz még a Gödörben Legát Tibor szépemlékű brigádja, a Kézi Chopin is tizenöt-húsz év messzeségből visszaderengve. Szokás szerint este hétkor kezdődik a mai program is, melyről sajnos nem tudunk élőben közvetíteni, de a péntekiről és a szombatiról élőben igen. Ez alatt 8-tól az A38-on folytatódik a Polyphony sorozat. Az Ágoston Crew pressző dzsesszel a bolgár  Kottarashky Band pedig balkáni folkkal fölütött nu jazzel készül a hajóra.
Pénteken elektronikába hajlik a Világveleje. Ugyancsak este hétkor indul a Kistehénből egy éve kivált Intim Torna Illegállal, a Harcsa Veronikától nem rég megvált Erik Sumo Banddel és velük Kiss Erzsivel, valamint az új lemezét Takáts Eszter közreműködésével bemutató pélcsi hiphopos Punnany Massiffal teljes program a Gödörben. Ez alatt a Dürerben punkok fesztiváloznak, a Jégtörő Fesztin, a Baracka, a Snobs, az Elit Osztag, a Shitpump, a Pazar, a Káderek, az Air-Action, és a Végállomás zúzzák.
Szombaton a Harcsa Veronika új formációja, a Bin Jip, a elektronikus világzenét toló Mitsoura, valamint a Korai Öröm tagjaiból verbuválódott dj brigád, a Korai’s Banditos zárja a Világveleje fesztet. A program 6-kor kezdődik és kakasszóig tart.
Ugyancsak szombaton 6-tól a néhai Cseh Tamás születésnapja alkalmából emlékestet adnak a Bárkában, melynek tíz évig tagja volt a dalszerző is. Az egykori kollégák megadják a módját, térinstallációval, kiállítással és koncerttel emlékeznek a legendás előadóra.
Vasárnapra japán indie-metált ajánlunk, Az A38-on az Oz koncertezik fél héttől. Ferenczi György és a Rackajam pedig kilenctől játsziik a hét utolsó napján az Old Man’s-ben. A Ferenczi zenéjében megfér a modern és a hagyományos, a rock és a folk és a humora is remek.
Hétfőn a Black Velvet játszik old school házibuli slágereket, az Instantban pedig a Special Providance ad elő jazz beütésű progresszív rock muzsikát.
Kedden a az egykori Süss Fel Nap helyét foglaló Morrison’s 2-ben a Mystery Gang tol koszos színpadi pózokkal telített ütős rockabilly koncertet, miközben az A38 hajón a francia elektronikus és klasszikus zenei alapokon nyugvó zenéjét mutatja be a  Chapelier Fou.
Az egykori Jazz + Azból ismert Váczi Eszter Quartetje a Ráday utcai IF Caféban játszik szerdán, a Dürerben pedig a Pop Iván játszik, utánuk meg szabad zenélés, avagy egy jóízű jam a színpadonErre a hétre is ajánlunk koncerteket szép számmal, de nem kerülhetjük meg a múlt szombati tragédiát sem, hiszen annak következményei kihatnak az egész budapesti éjszakai életre.Sajnos heti koncertajánlókban is muszáj foglalkoznunk a múltheti tragédiával. A Noiselife nem kifejezetten blogunk profiljába illő rendezvényén három kiskorú lány halt meg. Minden részvétünk mellett azonban föl kell hívnunk a west balkáni tragédia távolabbi következményeire is a figyelmet. Részint a a közeljövőben razziákra számíthat, aki a budapesti szórakozóhelyeket látogatja, részint pedig arra, hogy a tragédia kapcsán foganatosítani tervezett roppant szigorúnak ígért biztonsági előírásoknak feltételezhetően jó pár budapesti hely nem fog megfelelni.

A Corvintető ezen a héten ki sem nyit, honlapja szerint jövő keddi a legközelebbi program, és más bulikról is hallottunk, amelyek kegyeleti okokból maradnak el. Persze így is marad jó néhány koncert a jövő hétre, melyeket bízvást ajánlhatunk.

Gyakorlatilag kedd óta pörög a Világveleje Fesztivál a Gödörben. Ma este például újra földereng egy fénysugár szűk harminc év távolából: a nyolcvanas évek kultzenekara, a Trabant huszonöt éve emigrált énekesnője, Méhes Marietta már a keddi főpróbán bizonyította, hogy a zenekar melankolikus zenéjébe patentül illeszkedő flegma énekmodorát még mindig képes hozni.

A csütörtök este eleve a rendszerváltó undergroundé, hiszen a Trabant mellett Bárdos Deák Ági is a nyolcvanasokban tűnt föl a Kontroll Csoportban, ő a Bardóval lép föl. Ott lesz még a Gödörben Legát Tibor szépemlékű brigádja, a Kézi Chopin is. Szokás szerint este hétkor kezdődik a program, melyről sajnos nem tudunk élőben közvetíteni, de a péntekiről és a szombatiról már igen.

Ezalatt 8-tól az A38-on folytatódik a Polyphony sorozat. Az Ágoston Crew presszó-dzsesszel, a bolgár Kottarashky Band pedig balkáni folkkal fölütött nujazzel készül a hajóra.

Pénteken elektronikába hajlik a Világveleje. Ismét este hétkor indul a Kistehénből egy éve kivált Intim Torna Illegállal, a Harcsa Veronikától nemrég megvált Erik Sumo Banddel és Kiss Erzsivel, valamint az új lemezét Takáts Eszter közreműködésével bemutató pélcsi hiphopos Punnany Massiffal teljes program a Gödörben. Ez alatt a Dürerben punkok fesztiváloznak, a Jégtörő Fesztin a Baracka, a Snobs, az Elit Osztag, a Shitpump, a Pazar, a Káderek, az Air-Action és a Végállomás zúzza.

Szombaton Harcsa Veronika új formációja, a Bin Jip, az elektronikus világzenét toló Mitsoura, valamint a Korai Öröm tagjaiból verbuválódott dj-brigád, a Korai's Banditos zárja a Világveleje fesztet. A program 6-kor kezdődik és kakasszóig tart.

Ugyancsak szombaton 6-tól a néhai Cseh Tamás születésnapja alkalmából emlékestet adnak a Bárkában, melynek tíz évig tagja volt a dalszerző is. Az egykori kollégák megadják a módját, térinstallációval, kiállítással és koncerttel emlékeznek a legendás előadóra.

Vasárnapra japán indie-metált ajánlunk, az A38-on az Oz koncertezik fél héttől. Ferenczi György és a Rackajam pedig kilenctől játsziik a hét utolsó napján az Old Man'sben. Ferencziék zenéjében megfér a modern és a hagyományos, a rock és a folk, és a humoruk is remek. Hétfőn a Black Velvet játszik oldschool házibulislágereket, az Instantban pedig a Special Providance ad elő dzsessz-beütésű progresszív rockmuzsikát.

Kedden a az egykori Süss Fel Nap helyét foglaló Morrison's 2-ben a Mystery Gang tol koszos színpadi pózokkal telített ütős rockabilly-koncertet, miközben az A38 hajón francia elektronikus és klasszikus zenei alapokon nyugvó zenéjét mutatja be a Chapelier Fou.

Az egykori Jazz + Azból ismert Váczi Eszter Quartetje a Ráday utcai IF Caféban játszik szerdán, a Dürerben pedig a Pop Iván lép föl, utána meg szabad zenélés, avagy egy jóízű jam a színpadon.