Két trashmetál-banda zúzza április 8-án a Papp László Budapest Sportarénában. Előkerülhetnek újra a szegecses PVC- és eredeti bőrdzsekik. A Slayer és a Megadeth egymás után játszik az Aréna színpadán, a European Carnage Tour keretében. A jegyeket árulják már, és három párostikettet a Koncertblog is kisorsolt a szervező Livenation jóvoltából. Győzteseink nevei a poszt alján!

A nyolcvanas évek nagy trashmetál-négyesének két megkerülhetetlen bandája, a Slayer és a Megadeth (a Metallica és az Anthrax tartozik még ide) rakja oda április 8-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Két trashmetál banda zúzza április 8-án a Papp László Budapest Sportarénában. Előkerülhetnek újra a szegecses PVC- és eredeti bőrdzsekik. A Slayer és a Megadeath egymás után az Aréna színpadán, a European Carnage Tour keretében és a jegyek árusítása is elkezdődött már. Metál!
A nyolcvanas évek nagy trashmetál négyesének két megkerülhetetlen bandája a Slayer és a Megadeath ( a Metallica és az Antraxx tartozik még ide) rakja oda április 8-án a Papp László Budapest Sportarénában.  Hajrázás, nyakizom görcs, gyors tempó és őrült zúzás várható.
1981-ben alakult Tom Arraya énekes-basszer és Kerry King gitáros bandája a Slayer, mely olyan jelentős mérföldköveket rakott a trash-metal útjára, mint az 1985-ös
Hell Awaits, a ’86-os Reign in Blood vagy a 1990-es Seassons in the Abbys albumok.  Budapesten is jó párszor megfordult már a banda a hazai metál arisztokrácia jó nagy örömére, de legutóbb lassan, hat éve, 2005 június 23-án jártak fővárosunkban egy Pecsa-beli koncerten.
A Megadeth két évvel a Slayer után1983-ban állt össze, miután Dave Mustain gitáros-énekes kiugrott a Metallicából. Az ő fénykoruk  a ’90-esek elejére esik, ekkor született meg két korszakos albumuk a  Rust in Peace 1990-ből vagy a Grammy-díjra jelölt Countdown to  Extinction 1992-ből.
Dave Mustainékra talán nincs annyira kiéhezve a pesti közönség, hiszen ők tavaly nyáron is zúztak egy koncertet nálunk. Egy Slayer-Megadeth közös koncert viszont nem mindennapi ügy. Az aktuális koncertturnén kívül az is közös a két brigádban, hogy 2009-ben adták ki legutóbbi albumukat. Ekkor a World Painted Bloodban vérengzett a Slayer míg a Megadeth at Endgame-et játszotta föl.
Aki viszont kicsit is ismeri a trash szcénán belüli helyzetet csodálkozhat, hogy a két banda közös koncert turnéra vetemedik, hiszen Mustain és Arraya sosem ápolt közmondásosan jó viszonyt és ha barátok nem is lettek a kölcsönös tisztelet azért kialakult közöttük. Ebben sokat segíthetett a nagy trash négyes tavalyi közös Big Four turnéja.
A két zenekar közös European Carnage körútja Kijevből indul, majd orosz, norvég, dán, svéd, finn francia, belga, német, spanyol, olasz és osztrák helyszíneket érintve érkezik meg Budapestre április 8-án. Az este nyolckor kezdődő koncertre már kaphatók a jegyek a Ticket Express hálózatán.Két trashmetál banda zúzza április 8-án aPapp László Budapest Sportarénában. Előkerülhetnek újra a szegecses PVC- és eredeti bőrdzsekik. ASlayerés aMegadethegymás után játszik az Aréna színpadán, a European Carnage Tour keretében és a jegyek árusítása is elkezdődött már. Metál!A nyolcvanas évek nagy trashmetál-négyesének két megkerülhetetlen bandája a Slayer és a Megadeth (a Metallica és az Antraxx tartozik még ide) rakja oda április 8-án a Papp László Budapest Sportarénában.  Hajrázás, nyakizom görcs, gyors tempó és őrült zúzás várható.

1981-ben alakult Jeff Hanneman és Kerry King gitáros bandája, a Slayer (hozzájuk csatlakozott még ugyanebben az évben Tom Araya énekes-basszer és Dave Lombardo dobos), mely olyan jelentős mérföldköveket rakott a trashmetál útjára, mint az 1985-ös Hell Awaits, a '86-os Reign in Blood, vagy a 1990-es Seassons in the Abys című albumok. Budapesten is jópárszor megfordult már a banda, de legutóbb lassan hat éve, 2005. június 23-án járt fővárosunkban, egy Pecsa-beli koncerten.

A Megadeth két évvel a Slayer után, 1983-ban állt össze, miután Dave Mustaine gitáros-énekes dobbantott a Metallicából. A Megadeth fénykora a kilecvenes évek elejére esik, ekkor született meg két korszakos albuma, a Rust in Peace 1990-ban és a Grammy-díjra jelölt Countdown to Extinction 1992-ben.

Dave Mustaine-ékra talán nincs annyira kiéhezve a pesti közönség, hiszen ők tavaly nyáron is letudtak egy koncertet nálunk. Egy Slayer/Megadeth közös buli viszont nem mindennapi esemény. Az aktuális koncertturnén kívül egyébként az is közös a két brigádban, hogy legutóbb mindkettő 2009-ben adott ki albumot. A World Painted Bloodban vérengzett a Slayer, míg a Megadeth a Endgame-et játszotta föl.

Aki ismeri a trash-szcénán belüli helyzetet, csodálkozhat, hogy a két banda közös koncertturnéra vetemedik, hiszen Mustaine és Araya sosem ápolt közmondásosan jó viszonyt, bár a kölcsönös tisztelet azért kialakult közöttük az utóbbi időben. Ebben sokat segíthetett a nagy trash-négyes tavalyi közös Big Four turnéja.

A két zenekar közös European Carnage körútja Kijevből indul, majd orosz, norvég, dán, svéd, finn, francia, belga, német, spanyol, olasz és osztrák helyszíneket érintve érkezik meg Budapestre április 8-án. Az este nyolckor kezdődő koncertre már kaphatók a jegyek a TicketPro és a Ticket Express hálózatán.

A jegynyerők!

A koncertre párosjegyeinket Bacsári István, Lengyel-Tóth Zoltán és Réti Géza nyerték. A győzteseknek gratulálunk, a bejutás módjáról emailben értesítjük őket

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)