Nehezen hisszük, de idén már tízéves a hazai elektronikus zenei élet egyik legnépszerűbb zenekara, a Zagar. A banda nyilván megadja a módját a február 12-ei ünneplésnek a Trafóban. Filmszerű zenéjét szokás szerint Kemuri és Fillcell festi alá ütős képekkel és vizuális sztorikkal.

Zagar

Február 12-én, szombaton adja tehát tizedik születésnapi koncertjét a Zagar a Trafóban. A zenekarnak valószínűleg nem lesz gond megtölteni a színháztermet, a fesztiválsikerek mellett nem egy közepes koncerttermet is csurig töltött már. Gondolhatunk itt akár a Merlinre, akár az A38-ra, akár a Gödörre, sőt 2009-ben a Depeche Mode előzenekara volt a Puskás Ferenc Stadionban.

A brigád háromnegyede 2001-ben a Yonderboi Quintetben talált egymásra. A szintetizátoros-kütyüs Zságer Balázs, a gitáros Kovács Andor és a szkreccsmester dj Bootsie a mai napig tagja a Zagarnak. A 2002-ben már ezen a néven működő zenekarhoz csatlakozott Lázár Tibor dobos és Zságer Varga Ákos basszusgitáros.

A 2002-es debütáló album, a Local Broadcast után még két nagylemezt adott ki a Zagar, a 2004-es Szezon Eastern Sugart és a 2007-es Cannot Fly Walk Insteadet. Említésre méltó még a 2009-es single, a Wings of Love, amelyen válogatott magyar énekesnőkkel, a ghánai származású Senával, Péterfy Borival, Kutzora Edinával, a neós Hodosi Enikővel, Judie Jay-jel és Németh Jucival működtek együtt. A napokban jött ki a Learn to Fall, ezt hamarosan követi egy remixalbum, Prophet is a Fool címmel, melyen Moonbootleg, Bootsie, Terry Lee Brown Jr. és Sheever keveri át az együttes dalait.

A február 12-ei koncertre elővételben már kaphatók a jegyek a Trafóban 2000 forintért, a koncert napján viszont 2500-ra kúszik föl az ár.