A több mint egy évtizede vezető pozíciójú hazai drum'n'bass-szervező, a Bladerunnaz sorra hozza a műfaj legnagyobbjait, most épp a Dürlinbe a holland Noisiát. Megvannak a jegynyertesek.

A holland illetőségű trió tagjai, Nik Roos, Martijn van Sonderen és Thijs de Vlieger a száznyolcvan fokban elfordított vision feliratról választottak nevet, így lettek épp Noisia (melyet korábban még egy videókazettán láttak), ami valljuk be, zseniális egy dnb-formációnak.

Nekik is az internet hozta az igazi népszerűséget: nemcsak zenei tudásukat fejlesztették a kitágult lehetőségekkel, hanem együtt éltek a hallgatókkal, rajongókkal is. A 2003. februári keltezésű, Mayhemmel közös, és igen másnaposan készített Tomahawk mellett a Silicon tette őket igazán ismertté.

2005 és 2009 között Drifter néven is alkottak, liquidfunkot, azaz lájtosabb dramabát, később azonban az egységes név mellett döntöttek. Az első saját kiadójuk, a 2005-ös Vision Recordings kimondottan dobbasszusközpontú zenékkel foglalkozik, a második, a Division profilja az electro, a house és a törtek, míg a harmadik, az Invisible mély és kísérleti drum'n'bass-szel machinál.

Mixkészítőként sem tétlenkedtek a srácok, hogy csak a leghíresebbeket említsük: az Alice Mobytól, az Omen a Prodigytől vagy a Skrillex Scary Monsterje. Basszusaikat szívesen kölcsönzik számítógépes játékokhoz is: a Groundhog kétszer szerepelt a Dj Herón, a Stigmát  Gran Turismóban hallhatjuk, a Machine Gun pedig a Wipeout nevű játékban fedezhető föl. 2012-ben óta pedig a Devil May Cry soundtrackjén dolgoztak.

Rutinos csapatókról beszélünk, így biztosan nem maradnak ki a régi nagy zenék sem, mint a Thursday, a Hideous, a Block Control, a Diplodocus vagy az End Game. A szöveget ezúttal az osztrák mc Daxta (Mainframe) nyomja majd.

A hazai pályát egy valódi unikum nyitja, a meglehetősen odavágó Mastif (Bladerunnaz) és Samulkow (Black Hoe) közös szettre kezdhetünk melegíteni. Érdemes lesz tehát korán érkezni, a staféta pedig vándorol: Jade (Eatbrain), Incident (Citrus) és Ian Autorun táncoltatják még a nagyérdeműt - utóbbi még egy külön mixet is készített a nagy alkalomra. És íme, még egy kis ízelítő, hogy mire számítsunk az arcoktól péntek éjjel.

A limitált elővételes jegyek már elfogytak, "sima" elővételben háromezer-ötszáz, a helyszínen már négyezer a beugró, de elnézve a lineupot, tanácsos minél hamarabb lecsapni a megmaradt jegyekre. Akár itt nálunk, a belépő-nyereményjátékon:

Jegyet nyertek

Ki mc-zett a Bladerunnaz legutóbbi dürlines partyján, ahol LTJ Bukem volt a sztár-dj? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz: mc Moose.)

A megfejtéseket pénteken délután ötig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Noisia tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottuk ki a péntej esti Bladerunnaz: Noisia partyra a Dürlinbe: Marián Dávidot és Meszlényi Imolát. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra