Pancsikolnál az érzelmeidben? Budapest központjában? Ráadásul nem is egyedül, hanem Kollektíven? Esetleg mindezt egy Akváriumban? Nos, akkor indulj meg szombat este, és az NVC és a Stayflay kollaborálásának köszönhetően add át magad érzelmeid buja és csodálatos világának. Megvan, kik nyertek jegyet Kollektiv Turmstrassére!

Közös érzelmi és gondolatvilágon alapuló barátság

Alighanem Európa underground-zenei erőtereinek alkotói sokszínűsége, zenei ötleteinek naprakész ismerete teljesen lehetetlen vállalkozás. Még egy-egy előadó életművének ismerete is jelentős időcsapdákat okoz, nemhogy egy egész szcéna behatóbb ismerete. Így senkitől sem várható el, hogy reggelei közepette - mikor épp álomgyári munkanélkülivé válásának poszttraumatikus sokkjából épül föl - azon merengjen, hogy a Lapacha (Lake People's Slow-lap Remix) 5:07-nél visszatérő zongoraakkordja mennyire-de-mennyire pont úgy és ott tökéletes!

De még akkor se kérhető senki számon, ha napi hajtásban megfáradva, hazafelé támolyogva golyvás szemekkel nem mereng mondjuk e remix nagyszerűségén. De az már nagyon is számonkérhető az egyszeri elektronikuszene-rajongótól, ha a Berlin-Hamburg-tengelyen nyugvó Kollektiv Turmstrasse (a dj Christian Hilscher és a liveactes Nico Plageman) szombati fellépésén nem látni a tömegben sehol, mert egy igazán euforikusan lüktető kollaboráció előadását kihagyni, több mint lúzerség.

A duó feltehetően közös érzelmi és gondolatvilágukon alapuló barátságának köszönheti a jelen sikereit. 2004-ben megjelenő debütáló ep-jük (New Weeks) még nem hozott mindent elsöprő világmegváltást, de megnyitotta a kapukat olyan remix- és mixlehetőségek előtt, mint például Terry Lee Brown Jr. 2007-es mixalbumára is felkerülő alkotás, vagy mely Satoshi Tomiie Renaissance - The Master Series 11-esére is felkerült 2008-ban.

Gazdag, eklektikus megközelítés, képlékeny és állandóan ingadozó, drámai és finom, vibráló és melankolikus hangulatok között. Számos ep-megjelenés és remixdömping után 2011-ben érkezett meg az első, és eddig egyetlen szerzői albumuk, a Rebellion der Träumer, mellyel aztán végleg igazolták egyedi hangzásviláguk létjogosultságát, melyet már a remixeken keresztül sem lehetett már beskatulyázni a közmegegyezésen alapuló zenei stílusok keretein belül - sehová.

Tehát a srácok liveactje kihagyhatatlan ziccer. Improvizációs alapokon nyugvó, mégis előre átgondolt utazásban vehetünk majd részt. A két német "techgeek" duójának szettje által olyan zenei kalandban lesz részed, mely egyszerre teremti meg a lehetőséget az Akvárium nagyterme mélységének megtapasztalásában, a strukturált logikus, minimál-feeling átélésében, az előremutató, a testedet beindító és lelkedet is megigéző, azt magasba emelő, lebegtető élvhajhász hangulatnak.

Az est további fellépői a szervezőcsapatok a oszlopos tagjai, azaz az NVC vezetője, Subotage, a szintén NVC-s Seres és a stayfly-os Alive. Belépőt már csak háromezer-ötszáz forintért lehet szerezni, vagy tőlünk ingyen.

Jegyet nyertek

Ki játszott az NVC-től Sinkóval a legutóbbi Normafa-openairen? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes Dr. Zoidberg.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk november 22-én, szombaton délig. A helyes megfejtést küldők közül három nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a szombat esti NVC/Stayfly: Kollektív Turmstrasse partyra, az Akváriumba: Balatoni Pétert, Rényi Tamarát és Tokody Árpádot.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!