A Hruscsov által három éve alapított Y-Production hónapról hónapra a pszcihedelikus zene
legnagyobb előadóit hozza el hazánkba, sőt igazából a psybabás Jirzijjel együtt ők az egyetlen állva maradt nagyobb goaparty-szervezők. Most szombaton egy három színpadon folyó Föld-körüli utazásra hívnak a Dürer-kertbe, ahol Ausztriából, Izraelből, Szerbiából, Olaszországból és Argentínából is képviseltetik magukat psytrance-nagyágyúk. Megtörtént a sorsolás, nyertesek alul.

Progressive Stage - Izrael, Ausztria, Magyarország

Tízkor a tíz éve zenélő Toge indítja progresszívszínpad zenekavalkádját, akit az izraeli Diploid
követ. A Belgrádból érkező Lyctum fél kettőtől a progresszivitás egyik legjobb példájaként a pszihedelikus trance határait átlépve újszerű, hangulatosan egyedi dallamaival a Tesserac Tstudios egyik legismertebb lemezforgatójává és zeneszerzőjévé vált. Majd a Kraftwerk és a Depeche Mode nyomdokait a psy-zenében követő Phill Locker mutatja meg, mit jelent a Philharmonica neve Ausztriában. Az este egyik magyar vonatkozású fontos eseménye a The Chromatic ep-bemutató fellépése, Aztec és Cifra párosa gitár- és énekhangokkal átszőtt különlegesség. A bulit a tizenhat éves kora óta lemezlovasként dolgozó Botond zárja, akitől igazi vidám táncos mulatságot várhatunk a hosszú zenei utazás végére.

Dark Stage - Olaszország, Argentína, Magyarország

A sötét psy-hangulat megalapozója Mental, aki Olaszországból hoz magával friss zenéket. Pörgős varázsvilágba kalauzol az Argentínából érkező, de igazi világjárónak nevezhető Will O Wisp, aki már a világ jelentős részén vezetett be kiválasztottakat a kísérleti zene világába. Az
este folyamán három magyar dj is gondoskodik a zúzós élményekről, akik egytől egyig a Psybaba Records képviselői, dj Neighbour, Chemicalspoon és a Psybaba-főnök Jirzij is garantáltan megmozgatnak mindenkit a kompromisszummentes, sötét és gyilkosan gyors pszihedelikus zenével.

Minimal Garden

A nyugodtabb dallamokra vágyók számára ez a helyszín nyújthat menedéket a Dark Stage zúzása és a progresszívszínpad zeneforgatagából kiszakadva. Itt a Y-Production alapító tagja, Hruscsov ad négyórás exluzív szettet. A következő négy órában aztán Henzi gondoskodik a megfelelő hangulatról, majd QY zárja az estét.

Jegyet nyertek

Kérdésünk az volt, hogy melyik psytrance-előadóként indult világhírű formáció lépett föl a tavalyi budapesti Fridge Festivalon (segítség korábbi ajánlónkban volt), melyre a helyes válasz az Infected Mushroom. A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre várjuk, Nations tárggyal szombaton délután négyig. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet sorsoltunk ki a Soul of Nations goapartyra a Dürer-kertbe: P. Horváth Attilának és Varga Zoltánnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra.