Rutinos, de mostanában inkább elektronikus tánczenéket játszó dj-k gondolták úgy, hogy egy komolyabb funkyparty is belefér a szilveszterezésbe. A Cha-Cha-Cha Délipuban a klub új rezidense, Dän Von Schulz, valamint Kühl és Junior porolja le régi lemezeit a Funky Krézi Szilveszterre. Péntek este tízkor füttyre indul a buli!

Fotó: Bakonyi Szabolcs

Az utóbbi években nem nagyon találunk Budán igazán jó diszkót, pedig 15-20 éve olyan népszerű helyek hódítottak a város szebbik felén, mint a Fortuna a Várban, a Rács a Kékgolyó utcában, a High Life Óbudán vagy a Hully Gully, melynek kihalt, ronda épületét lebonthatnák már a farkasréti Apor Vilmos téren. Dän Von Schulz, Kühl és Junior már azokban az időkben is osztották a zenét a különböző klubokban, diszkókban, sőt kereskedelmi rádiókban, úgyhogy kevés olyan stílust tudunk elképzelni, mely nem található meg az ő lemezeik között.

Még akkor is igaz ez, ha Kühl Tamás azt mondja, hogy tizenöt éve nem játszott funkyt, és mikrofont sem használt azóta, hogy a közönséget hergelje Dévényi Tibi bácsi módjára, úgyhogy nagy izgalommal várja a kihívást. A másik két dj is kalandozott más zenék felé, de ők talán annyira nem feledkeztek meg a funkyról, mint Kühl.

Most a Déli Pályaudvar melletti Cha-Cha-Chában azokat az időket idéznék, amikor még divat volt groove-okon hasalni és funkyra mulatni éjszakákon át, és nem volt ciki az sem, ha egy dj élőszóban konferált két szám között. Szilveszterkor a karrierjüket és családjukat építgető harminc fölöttiek is buliznak, nekik ideális választás volna a Cha-Cha-Cha DéliPu szigorú funkypartyja, melyen, ha úgy tetszene nekik, akár reggel hatig táncolhatnának.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)