Folytatódik a júliusi fesztiválsor, a Volt és a Balaton Sound után most a keleti végre, Tokaj-hegyaljára, konkrétan Rakamazra érdemes utazni már szerdán. Aki kettőt már letudott vagy épp kihagyott, most a harmadikra, a július 13-tól 17-ig tartó Hegyalja Fesztiválra nyerhetett hetibérletet a Koncertblogon, ha helyesen válaszolt az e poszt alján található kvízkérdésünkre. Megtörtént a sorsolás.

 

A fesztivál programjára a vegyesfelvágott kifejezés passzolna leginkább, mintha a szervezők az összes zenei műfaj rajongójának üzennék Ivan Csonkin után szabadon, hogy gyertek ide mind, nem érdemes egyenkint. Jelentkezzen, aki a kilencvenes évek közepén képzelte volna, hogy az Edda Művek után közvetlenül a Scooter lépjen föl ugyanott. A Hegy’ nagyszínpadának nyitónapi (július 13., szerda) programjának legvégén pontosan ez történik majd, egy zúzós Beatrice- és egy színes Magna Cum Laude-koncert után.

A nagyszínpadon a további napok műsora is hasonló szellemben zajlik, csütörtökön a Kiscsillag kolbászszagú orfűi "britpopja" és a Pennywise évtizedes punkrockja fér meg ugyanott. Pénteken a Jamaicára pislogó Irie Maffia és a Slayer kíméletlen trashmetálja szól ugyanonnan pár óra különbséggel (figyelem, a Slayer legendás dobosával Dave Lombardóval készített videóinterjúnk itt látható). Végül szombaton az altertól (Magashegyi Underground), a skán (PASO) és az electrón (Ladytron) keresztül az MR2-popig (30Y), a popos drum’n’bassig hajlik az ív.

A további színpadok is eltérő stílusokat képviselnek, de ezek sör-, bor- és keserűlikőr-fogyasztás mentén is megosztják a közönséget. Pepsi-színpad a rockra voksol, ehhez képest a Borsodi Malátabár koncertenként változtatja stílust, mindenesetre izgalmas zenekarokat hordoz. Az MR2-Furmint színpadon leginkább hazai világzenei produkciók mellé szopogatható a hegy leve. A Jäger-bárban pedig standup-comedy, karaoke és léggitár-lehetőség aktivizálja a legbátrabbakat (avagy hány Jäger kell ahhoz, hogy hülyét csinálj magadból).

Bérletnyerős kvíz - megvan a nyertes!

Egy darab bérletért szállhatott harcba mindaz, aki következő kérdésünkre adott helyes válaszát nem volt rest elküldeni a jatek@koncertblog.hu e-mail-címre, Hegyalja tárgymegjelöléssel.

Ki gitározott Jeff Hanneman helyett a Slayerben idén április nyolcadikán a Papp László Budapest Sportarénában? – a válaszhoz segítséget itt lehetett találni - egyébként Pat O'Brien. A válaszokat kedd délután négyig fogadtuk, a szerencsés nyertes: Litvai Gréta. Őt e-mailben értesítettük, egyben megírtuk neki a fesztiválra bejutás pontos menetét.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)