Érdekes rendezvény színesítette az Európa Pont megnyitóját a Millenárison szombat este hattól. A Slam Poetry a költészet új útját mutatja, ebben a műfajban közönség előtt olvassák föl verseiket a költők, ki zenei aláfestéssel, ki anélkül. Itt hiphop, ott dalszöveg, amott költészet sül ki egy-egy témából. Ezúttal versenyeztek is a poéták, a téma - azaz a slam - a víz volt. A tizenegy induló között akadtak a hazai hiphopéletből ismerős arcok, de két, már a nyolcvanas években hódító underground-ikon, Bárdos Deák Ági és Müller Péter Sziámi is fölolvasta az alkalomra írt költeményét. Előbbi még az 5-ös döntőbe is bejutott. Végül az Akkezdet Phiai nevű hiphopformáció tagjai taroltak, Závada Péter, azaz Újonc nyert, és kollégája, Süveg Márk aka Saiid lett a második, Bencsik Ádámmal, Ponzával holtversenyben.

 

A következő napokban az Európa Pont megnyitóján tartott Palya Bea- és Rotfront-koncertek felvételét is közzétesszük a Koncertblogon.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)