Több mint öt éve jelent meg a legutóbbi Zagar-lemez, miközben a zenekar azért hellyel-közzel sokat koncertezett, és egyáltalán nem mondhatni, hogy eltűnt volna. Most viszont végre itt az új album, a Light Leaks, melyet április 13-án, szombaton mutatnak be a Millenárison. Jegynyertesek a cikk végén.

Magunk az albumot még nem hallottuk, élőben szeretnénk először, a szombati lemezbemutatón, úgyhogy csak a zenekar szavaival tudjuk trailerezni. Állítólag a tudatalattink sötét szférjában tör utat a fénynek, jelentsen ez bármit, bár tény, nem hangzik rosszul. A varázslatos és kozmikus utazás szintén csábító, és ha belegondolunk, Zagarék ebben tényleg jók.

A lemez sztorija, merthogy ilyenje is van, szerint a középpontjában egy határtalan fantáziájú gyermek áll. Ha le akarnánk írni a hangzást, a chilwave, a spacedub és atmoszférikus szinti szakkifejezéseket használnánk - kábé ezekre mondja az egyszeri zenerajongó, hogy szállós.

Persze azért a hivatalos albumtrailert és az elsőként megjelent Space Medusát meghallgattuk, és valóban, egyébként pedig ezekből úgy tűnik, hozza a Zagar megszokott-megszeretett utazós-utaztatós, filmzenés vonalát. Az albumbeharangozó Medusa amúgy elég jó visszhangokat kapott, például brit rádiók is játsszák már.

A szombati koncert spéci vendége a Cantemus Choir & Cantable Children Choir nevű kóruskorporáció az lemez sztorijához illően gyerekénekesekkel megspékelve. A vizuált a zenekar saját vj-je, Kemuri mellett a Kiégő Izzók alakítja, kapunyitás este nyolckor, a Millenáris-Teátrumban. A Zagar mellett játszik Amb, Belle Belle, dj Nightlite (aka Subotage) és további NVC-dj-k.

Elővételben háromezer-háromszáz a jegy, cédével együtt négyezer, ugyanez a koncert napján, szombaton háromezer-nyolcszáz és négyezer-ötszáz. De nálunk még most is nyerhetsz:

Játék

Hol tartotta tizedik születésnapi koncertjét a Zagar? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk szombaton délután ötig Zagar tárggyal, a heyes válasz a Trafó volt. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk ki, akik ingyen mehetnek a szombati Zagar-lemezbemutatóra: Gerskovics Eszter, Laykó Zoltán.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)