Nagyon gyorsan kell majd idén józanodnunk szilveszter után, a Bladerunnaz egy igen markáns giget vágott nekünk össze január másodikára az Akváriumba, nem kisebb nevekkel, mint a DC Breaks és Audio. Akinek túl lassúra sikerülne az óévbúcsúztatás, vagy egyszerűen dnb-elvonási tünetei vannak a Bad Company után, itt a helye! Megvannak a jegynyertesek.

A Bladerunnaz mindent prezentál három héten belül, amiért lehet a drum'n'basst szeretni. Volt utazós likvid Logistics-szel, régisulis csattogás a Bad Company UK-val, és most pedig kompromisszumokat nem tűrő hardcore-t hallhatunk majd a kosos kiadó üdvöskéitől.

Audio, akit édesanyja szigorú Abba- és Queen-diétán nevelt, hangmérnökként kezdett melózni, a legendás partyszervező csapatnál, az Alphamagic krúnál. Itt sikerült atomjaira bontania a zenét, és összeraknia sajátos hangzásvilágát, ami nem épp a finomkodásról híres. Az elmúlt tíz évben a hardcore-drum'n'bass egyik vezéralakjává vált.

Bemutatkozó albumát, a To the Edge of Reason-t a Tech Freak Recordings hozta, ahol már már egy kiforrott dnb-őrületet eresztett a világra. A következő három studóalbumát az Ed Rush és Optical által alapított Virusnál adta ki, ami már egyértelmű indikátora szakmája legnagyobb elismerésének. Emellett természetesen a számos kislemezével, remixével és kollaborációival megjárta a Moving Shadowt, a G2-t, a Renegade Hardware-t, csakúgy, mint Chris.su-val és Mindscape-pel a Bad Taste Recordingsot is. Az idei évben pedig már a Andy C Ram Recordsánál ügyködik.

Az est másik külföldi nagyágyúja, DC Breaks szintén kb. tíz éve aktív, bár eleinte még a saját hangjuk keresésével és a zene mellett polgári melókkal töltötték az idejüket. Ennek eredményeként igen változatos repetoár jött össze a portfoliójukhoz. Foglalkoztak meg dnb-sített crossoverrel, mint pl. a zseniális El Miriachi, vagy lazulósabb likviddel, mint a Pickett Line, de egyre inkább a zúzás felé sodródtak, és olyan számokkal, mint a Gambino, vagy a Swag elnyerték a keményebb fanok tetszését is.

Ekkorra már persze csak a zenére fókuszáltak, és az sem jött rosszul, hogy 2010-ben a Ram felkarolta a duót. Egy interjúban bevallották: "Sokan nehezményezik, hogy ennyit változtunk, de ez nem egy tudatos folyamat volt, hanem sikeresen implementáltuk a zenénkbe a minket ért ingereket."

Az angol headlinereken kívül az est másik érdekessége, hogy a fel- és levezetésről exkluzív b2b-szettek gondoskodnak majd, lesz Jade és Chris.su, Ian Autorun és Markov, illetve Klay és Puppetz is. A jegyár háromezer forint, de te ingyen jöhetsz, ha válaszolsz a következő kérdésre:

Játék, nyertesek

Miért kell a "UK" utótagot használnia Bad Companynak? (Segítség egy korábbi ajánlókban, itt, a helyes válasz: hogy megkülönböztessék magukat a klasszikus Bad Company rockbandától.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk DC/Audio tárggyal január 2-án, pénteken délig. A helyes megfejtést küldők között két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Bladerunnaz: DC Breaks, Audio partyra, az Akváriumba: Orgovány Gábort és Zalai Ádámot. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!