Az IQ Magazin idén is kiosztotta a Limelight-díjakat, musical/show kategóriájában a Kenneth és Carsten Svoldgaard vezette Fanoe-ban székelő CSB/CSE Entertainment nyert. Az a produkció szerzett babért, amelyet a tavaszi két magyarországi föllépés után január 16-án újra megnézhet a Papp Lászó Budapest Sportaréna közönsége. Az ABBA – The Showra öt párosjegyet sorsol ki a Koncertblog.

Az IQ Magazin a napokban adta át a 2010-es Limelight-díjat a dán produkciónak, az ABBA THE SHOW, THE ULTIMATE TRIBUTE TO ABBA, miután ezt a produkciót választották a legjobb showműsornak az egész világon.
A Wadden tengeren található a CSE és CSB központja, ahol 9 évvel ezelőtt Carsten Svoldgaardnak jutott eszébe, hogy még a 2000-es években is bőven meglovagolható az ABBA népszerűsége, persze egy minőségi produkcióra gondolt, amellyel nagy turnékon sem vallanának szégyent. Az ötlet megvalósításában fontos szerepet játszottak az eredeti ABBA kísérőzenekarának tagjai is, többek közt Ulf Anderson, Janne Schaffer és Mats Ronander, illetve a Matthew Freeman karmester vezette Londoni Szimfonikus Zenekar, és végül, de nem utolsó sorban a Waterloo zenekar két csodálatos énekesnője, Katja Nord és Camilla Dahlin.
A CSB több mint egy évet töltött azzal, hogy színpadra állítsa a produkciót, a CSB leányvállalata, a CSE segítségével, aztán az elmúlt nyolc évet végig turnézta a produkció.
Az ABBA THE SHOW, THE ULTIMATE TRIBUTE TO ABBA előadásait eddig 34 országban – köztük hazánkban - több mint 2 millióan tekintették meg. Január 11-én este nyolctól pedig újra a Papp László Budapest Arénában látható a show.
Az IQ magazin minden év végén odaítéli a Limelight díjat több kategóriában, többek közt a színdarabot, show műsort és családi rendezvényt is díjaznak. A CSE ABBA-parádéja olyan produkciókat utasított maga mögé az idén, mint a Michael Jackson Tribute Show "Thriller Live" (FlyingMusic), Priscilla, The Musicall (Backrow/Chuggi), Dirty Dancing (Jacobsen), és a Tanguera (BB Promotion).
"Hatalmas dicsőség ez mindnyájunknak" - örömködött apa és fia, Carsten és Kenneth Svoldgaard – „Elismerés a shownak művészeti szempontból is, és visszaigazolás minden kollégánknak, akik azon fáradoznnak egész évben, hogy a produkciót jelentő 50 ember körbe járhassa a világot nem mindennapi showműsorunkkal".
"A legjobb ABBA az ABBA óta" - ez a mondat már a hivatalos nemzetközi ABBA fanklub közleményében olvasható. Ennél nagyobb dicséretet talán nem is kaphatott CSB/CSE, melynek vezetője Carsten Svolgaard az eredeti céljáról:
"Nem akartam egy hagyományos utánzó műsort. Egy olyan nem lett volna méltó ABBA-hoz és az eredeti banda feloszlása óta eltelt idő alatt az elvárások csak nőttek. AABBA a nnak idején a fiatalokat célozta meg slágerdömpingjével, nekünk viszont már az örökzöldé nemesedő zene és az együttes bármely korosztályt magával ragadó legendájából kellett kiindulnunk. Olcsó másolatot ezért sem lett volna értelme színpadra vinni. Inkább megalkottunk egy zeneileg és koreográfiájában is az eredeti ABBÁ-éval azonos színvonalú - és persze maximális tiszteletünket kifejező – huszonegyedik századi show-t".Az IQ Magazin idén is kiosztotta a Limelight-díjat, melyet musical/show kategóriában idén a Kenneth és Carsten Svoldgaard vezette Fanoe-ban székelő CSB/CSE Entertainmnet söpört be. Az a produkció szerzett babért, melyet a tavaszi két magyarországi föllépés után január 11-én újra megnézhet a Papp Lászó Budapest Sportaréna közönsége, az ABBA –The Show-ra öt párosjegyet sorsol ki a Koncertblog.

"A legjobb ABBA az ABBA óta"

Az IQ Magazin a napokban adta át a 2010-es Limelight-díjat a dán produkciónak, az ABBA THE SHOW, THE ULTIMATE TRIBUTE TO ABBA című produkció lett a világ legjobb showműsora.

Kilenc évvel ezelőtt Carsten Svoldgaardnak jutott eszébe, hogy még az ezredforduló után is bőven meglovagolható az ABBA népszerűsége, persze egy minőségi produkcióval, amellyel nagy turnékon sem vallanának szégyent. Az ötlet megvalósításában fontos szerepet játszottak az eredeti ABBA kísérőzenekarának tagjai, többek közt Ulf Anderson, Janne Schaffer és Mats Ronander, illetve Matthew Freeman karmester és a Londoni Szimfonikus Zenekar, valamint  a Waterloo zenekar két csodálatos énekesnője, Katja Nord és Camilla Dahlin.

A CSB több mint egy évet töltött azzal, hogy színpadra állítsa a produkciót saját leányvállalata, a CSE segítségével. A műsor aztán végigturnézta az elmúlt nyolc évet. Az ABBA THE SHOW, THE ULTIMATE TRIBUTE TO ABBA előadásait eddig 34 országban – köztük Magyarországon – több mint 2 millióan tekintették meg. Január 16-án, vasárnap este nyolctól pedig újra a Papp László Budapest Sportarénában látható a show.

Az IQ magazin minden év végén több kategóriában ítéli oda a Limelight-díjat, többek közt színdarabot, showműsort és családi rendezvényt is jutalmaz. A CSE ABBA-parádéja olyan produkciókat utasított maga mögé az idén, mint a Michael Jackson Tribute Show "Thriller Live" (FlyingMusic), a Priscilla, The Musical (Backrow/Chuggi), a Dirty Dancing (Jacobsen), és a Tanguera (BB Promotion).

"Hatalmas dicsőség ez mindnyájunknak" – örömködött apa és fia, Carsten és Kenneth Svoldgaard. – "Elismerés a shownak művészeti szempontból is, és visszaigazolás minden kollégánknak, akik azon fáradoznnak egész évben, hogy a produkcióban részt vevő 50 ember körbejárhassa a világot nem mindennapi showműsorunkkal".

"A legjobb ABBA az ABBA óta" – ez a mondat már a hivatalos nemzetközi ABBA -fanklub közleményében olvasható. Ennél nagyobb dicséretet talán nem is kaphatott a CSB/CSE, melynek vezetője, Carsten Svolgaard a vállalkozás eredeti céljáról is beszélt: "Nem akartam egy hagyományos utánzóműsort. Az nem lett volna méltó az ABBA-hoz és az eredeti banda feloszlása óta eltelt idő alatt az elvárások csak nőttek. Az ABBA annak idején a fiatalokat célozta meg slágerdömpingjével, nekünk viszont már az örökzölddé nemesedő zenéből és az együttes bármely korosztályt magával ragadó legendájából kellett kiindulnunk. Olcsó másolatot ezért sem lett volna értelme színpadra vinni. Inkább alkottunk egy zeneileg és koreográfiájában is az eredeti ABBA-éval azonos színvonalú – és persze maximális tiszteletünket kifejező – huszonegyedik századi show-t".

A díjnyertes produkció január 16-ai budapesti előadására a Ticket Express hálózatán kaphatók jegyek, de ingyen juthat be a Papp László Sportarénába, aki játszik a Koncertblog öt darab párosjegyének egyikéért.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x).