Finisébe fordult a Hobo Blues Band fölkészülése a jövő hétvégi koncertekre. Ennek demonstrálásaként nyilvános próbára hívta a zenekar a sajtó munkatársait a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor (ex-Pataky) Művelődési Központba.

Bill és Hobo

Fél tizenkettőre értünk ki Kőbányára, a zenekar ekkor már hangolt, így Tátrai Tibusz gitárszólóit élvezhettük a vécében is. Utánunk pár perccel futott be Hobo, akit kézről kézre adtak a tévéstábok, mi is elkaptuk öt percre a mestert. A Hobo Blues Band névadója és frontembere mesélt nekünk arról, melyik volt a legkedvesebb koncertje a körülbelül 3000 közül, aztán a mostani koncertek ívéről és jövőbeni terveiről is. Videóinterjúnkat, ahogy a nyilvános próba felvételeit is, hétfőn késő délután közöljük.

Végül egy óra körül kezdődött a kicsit még akadozó próba a 45-ös Blues-zal, majd a Rohadt rock and roll következett, végül az utolsóként játszott Moszkva tér bluesban a sajtó nem túl lelkes munkatársai is megkapták a fricskát: "Lemegy a metróba a szociológus / az újságíró figyel, mit mond a kórus / a csövesek röhögnek: két misimókus!"

A Koncertblog számára a jövő hét is a nagy búcsúzás jegyében telik majd, például kisorsoljuk a szervező Showtime Budapest által fölajánlott párosjegyeket a február 11-ei és a 12-ei HBB-koncertekre, a Papp László Budapest Sportarénába.

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)