A múlt hétvégén megnyílt a megújult az új Akvárium Klub és Erzsébet tér, és mindjárt a második hétvégére, péntekre hozzák a francia technokirályt, Popofot. Megvan a jegynyertes.

Na, ki a király?!

Pénteken még nem ér el minket a hétvégére, közelebbről is a vasárnapi országgyűlési választásokra kiteljesedő minihidegfront, tehát feltehetően igen jó időnk lesz. Sanszosan tele lesz tehát before-ozó fiatalokkal az Erzsébet tér füve, ahol a rémhírek ellenére hét elején még úgy tűnt, mégsem az lesz, hogy csak a helyszínen blokkal igazoltan vásárolt italokat lehet fogyasztani, de tegnap kiderült, hogy mégsincs olyan nagy szabadság a téren...

Ha hagyják, a legtöbben valószínűleg Popof partyjára fognak melegíteni, ami este tizenegykor kezdődik Pöli szettjével. A hazai underground-house egyik régi nagy alakja nem tűnik rossz választásnak a valamivel azért szikárabb Popof-program előtt.

Őt fél egy-egy körül követi az este headlinere, a francia Popof, aki karakteres művésznevét bolgár származásának köszönheti - bolgár édesapjától örökölt vezetékneve Paounov (keresztneve Alexander), ebből már francia haverjai fiatalabb korától egyszerűen csak lepopofozták, így adta magát, hogy zenészkarrierjét ezzel névvel indítsa be.

A korábban inkább electrós csávó mára sokat tisztult, és leginkább az oly divatos minimáltechnóban utazik, bár sokat kanyarog a mindenféle house felé is. Volt ideje irányokat váltani, lassan húsz éve van a szakmában, első megjelenése, a Niber 1996-os.

Sokan hívják remixkirálynak is, legnagyobb slágerei ugyanis popsztárok vagy popsztárstátuszú eladók zenéinek átdolgozásai. Egyik legemlékezetesebb remixét Tiga Sunglasses at Night-jára készítette, ez két hétig vezette is a Beatport eladási listáját. De van neki Depeche Mode-, Chemical Brothers-, Tiesto- és Moby-remixe is, nem beszélve az elektronikus zenei szakma krémjéhez tartozó Sasháról, Martin Solveigról, Ricardo Villalobosról, Booka Shade-ről, Richie Hawtinről, Lucianóról, Vitalicról...

A kiírás szerint Popof péntek este éjjel negyed négyig játszik, őt a korábban inkább Coyote néven ismert Kraft Gábor követi (a magunk részéről kizárt, hogy egy techno-dj-nek annyira beszélő születési neve lenne, mint neki, egyszerűen képtelenség). A buli hajnal ötig tart, belépők elővételben kétezer-hétszáz forintot kóstálnak, a helyszínen és a rendezvény napján pedig háromezer-ötszázba kerülnek. Illetve van nálunk egy dupla ingyen:

Játék

Milyen számmal tört be a köztudatba a Koncertblog legutóbbi akváriumos cikkének főszereplője, Wankelmut? (Segítség legutóbbi akváriumos cikkünkben, a helyes válasz:  Asaf Avidan One Day - The Reckoning Song.)

A megfejtéseket április 4-én, pénteken délután háromig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra, Popof tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest választottunk, aki másodmagával ingyen mehet az aznap esti Popof-partyra, az Akváriumba: Takács Árpádot. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, egyben tudattuk vele a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!